четвъртък, 27 декември 2012 г.

Дневниците на три години

Метална скулптура на David Kracov  
Днес блогът ми става на три години. Детските рождени дни трябва да се празнуват, нищо че много ми се спи. От Бъдни вечер имам една гостенка /мишчица/, която ми хортува по цяла нощ и понеже ме е страх да не станем прекалено интимни, да се качи при мен в леглото, си будувам. Опитвам се да я плаша със светване на лампата, даже и капанче и заложих, но тя изяде саламчето и продължава да се разхожда...:)
Та да се върна на рождения ден. Ама какво да ви кажа, уважаеми читатели. Старая се да не съм една от тези /сентенцията е на един от любимите ми автори/: "Учудващо колко много хора, които няма какво да кажат, го казват във  формата на стихове" или на нещо друго. Знаете, че рядко пиша нещо мое, най-често превеждам това, което ми е харесало и отговаря на моментното ми състояние. Или пък да се похваля със снимки, къде съм била, малко цветенца, малко природа.
Отворих статистиката да видя какво най-много се чете в този блог. Най-интересни са " Женският и мъжкият мозък", както и различни  шеговити писания за мъжа и жената. Логично, темата за различното мислене и поведение на жената и мъжа, за секса, вълнува всинца ни, но не забравяйте, че под всички тези неща стои етикет "хумор", тоест, не е действително, малко може би.
На второ място най-четена е "Любовна история в пътни знаци". Пак логично - в България почти всеки, като навърши 18, изкарва и шофьорска книжка и му купуват кола, или поне една трошка. Така е, животът изисква да сме мобилни.А и пак става дума за мъжа и жената. Ама вие от КАТ, направете си така сайтовете с пътните знаци и ЗДП, че в търсачките да излизат първо те, а не тая глупотевина. Пък после се чудите, че толкова много пътни произшествия.
На трето място по четивност в дневниците е статията "Върви, народе изродени...". Ясно защо: у нас всеки разбира от всичко, най-много от политика и образование. Не случайно българска е поговорката "Не ми давай акъл, пари ми дай". Или пък не, може би защото става става дума и за прашки, та пак да си дойдохме на търсеното.;) Хайде да не ставам прекалено отегчителна, а да празнуваме.
Момент, още нещо: южнокорейците са на 10-то място сред читателите на блога. Абе знаех си, че има някаква българска следа, най-вероятно от  "Дневниците"са се вдъхновили корейците за тоя тотален хит Gangnam Style;)))

14 коментара:

 1. Честит рожден ден на дневниците! ;)
  Радвам се да ти идвам на гости :)

  ОтговорИзтриване
 2. Честит, честит!
  Бодрост и дълголетие на блога (значи и на теб)! :)

  ОтговорИзтриване
 3. Честит рожден ден на блога! Честито и на теб, защото блога е част от този, който го води.

  ОтговорИзтриване
 4. Опитай с капаните, дето се отварят като книга и имат адски здраво лепило.
  Това ни спасява в сервиза.
  ЧРД на блога ти

  ОтговорИзтриване
 5. ЧРД на Дневниците и на теб,Хексето ми!Пожелавам ти да стигнеш поне 50 годишнина/на блога де ;)/.

  ОтговорИзтриване