петък, 1 октомври 2010 г.

Женският и мъжкият мозък




3 коментара:

  1. Въпреки малоумните писания по всевъзможни вестници, сайтове и списания, мъжкият и женският мозък малко се различават.

    Според глупавите хора всички мъже харесват математиката и могат да правят само едно нещо, а жените могат да правят няколко неща едновременно и искат деца. Но това са пълни глупости и клишета. Мозъците на хората НЯМАТ пол, всичко си зависи от възпитанието. Има много жени които паркират добре и могат да се фокусират само върху едно нещо, както и бъбриви мъже, които лесно вършат по няколко неща едновременно. Има както добри математичКИ, така и мъже добри в изкуствата и литературата.

    Но въпреки това медията и залива със съмнителни проучвания от типа "Установено е, че..." често без да се цитира университет и брой на участниците в извадката, че мъжкия и женския мозък мислят различно. Мъжки и женски мозък няма. Мислим различно защото обществото ОЧАКВА от нас да мислим различно. Има много мъже, които се страхуват да кажат че мразят математиката и автомобилите и обичат изкуството и литературата заради тези обществени очаквания. Също както много жени се страхуват да кажат, че не харесват децата и пазаруването, а предпочитат скачането с парашут или шофирането.

    Понеже в България глупаците са много, дори по сериозни вестници и списания се появяват фалшиви проучвания за това как мъжете и жените мислели различно и мозъците им работили различно. Мъжете и жените имат различно обществено поведение единствено заради възпитанието, гените и структурата на мозъка нямат никаква роля. Ако искаме пълно равенство между половете трябва да забравим тези типични мъжки и женски роли и да ценим индивида като такъв. Няма мъже и жени, има индивиди.

    ОтговорИзтриване
  2. Съгласна съм с Вас, въпреки че в клишетата за мъжко и женско мислене и умения има голяма доза истина. А настоящият пост е с етикет "хумор".

    ОтговорИзтриване
  3. Умно се измъкна,и как точно го вмъкна,особено ме изкефи с етикета "хумор"!Защо се смути,анонимноста наистина ли е институция добра?Не се изчервявай,но не се и на всичко доверявай!В риториката има правила,нима аз трябва да те уча на това?Тя,също защитава някакви правила,дори Хитлер и Гьобелс са пили от този извор вода!Помисли,а мен ме остави,благоразумието твое този път те спаси!Извини ме,бях в трур,иначе наистина е хумор!Успех!

    ОтговорИзтриване