петък, 20 юли 2012 г.

В Рибарица

Нямах намерение да пиша за почивката ми в Рибарица, но пък си помислих, че може би ще бъда полезна с нещо на тези, които се двоумят дали да почиват там, така както и аз се рових в интернет за повече информация за хотелите там, възможности за разходки и др.
Препоръчвам Рибарица или ако жадувате за тишина, спокойствие и свеж въздух, или ако сте запален турист - има екопътеки, водещи до различни забележителности, хижи или природни резервати.


Избрах това хотелче на доста приемливи цени с гръмкото име "Риц - М", но единственото в Рибарица с климатици в стаите, не е за пренебрегване, въпреки че наоколо са гори и река, си е доста топло. Имаше комарници, в ресторантчето и в двора нямаше мухи, явно третираха срещу инсекти.

Условието ми беше да има басейн /не е удобен за деца/, 1,50 м. дълбок, чист, водата се подгрява.

Има и по-добри хотели с басейни, повечето са покрай шосето, но както казах вече, без климатици. Гледката от парк хотел "Рибарица" е впечатляваща,
но самият хотел е с малки стаички-кутийки, износен мокет, не зная дали не е реновиран хотел от соцвремената.
Басейнът му обаче е супер, жалко, че се сетих да го снимам, когато се стъмни.
Храната в хотелите и механите е доста добра, ястието на снимката е рибаришки сач с пъстърва.

На нас ни хареса механата "При Байката", освен отлична храна и бързо поднасяна, приятен интериор и ненатрапваща се народна музика.
Прекарахме един ден на минералния басейн в село Шипково, 27 км. след Рибарица:
Пътят до там е добър, много завои изкачване и слизане, няма дупки. Много красиви гледки, които мернах с периферното зрение, шофирах и съжалявам, че не спрях да се полюбувам и снимам. 
В Рибарица предлагат и велосипеди под наем, но за съжаление няма велоалеи, няма и тротоари от двете страни на шосето, като ходите пеш, трябва да внимавате.


Приятно прекарване в Рибарица!



1 коментар:

  1. Трябва да призная, че подобна статия за Рибарица е полезна. В повечето случаи като попадна на страници за селото гледам само оферти за хотели. В статията са отбелязани нещата от човешка гледна точка. Аз лично съм отсядал в този хотел и съм най - доволен от басейна и ресторанта долу. По голям почитател обаче съм на виличките в Рибарица в които човек може да се събере с приятели и да си намята кебапчетата сам на скарата :)

    ОтговорИзтриване