неделя, 17 юли 2011 г.

Разказани смешни случки от личния ни живот

С удоволствие приемам инициативата на  Док ние, потребителите на svejo.net, да определяме темата на седмицата.  Тъй като моето предложение бе "Разказани смешни случки от личния ни живот", няма как, започвам. Ще ви разкажа дори две случки. Повод да се сетя за първата е, че наскоро открих  чрез потребителка от Svejo  (Благодаря ти, madeinbulgaria!) моя много добра приятелка от студентските ни години.

 Гарова тоалетна
Това се случи преди много години, тогава студентите масово пътувахме на автостоп да спестим някой лев. И тъй,  бяхме се отправили с Мимата на стоп към Казанлък. Времето беше гадничко, ръмеше, стопът не вървеше. Все пак един ни закара до Горна Малина и ни остави на магистралата,  срещу нас на 100-150 м.  е гарата. Никой не минава, чакаме около половин час вече. Приходи ми се на тоалетна и тръгнах към гарата, а Мимата остана на шосето, ако спре някой, да го задържи 2-3 минути.
Приближавам се към тоалетната (сигурно повечето от вас си спомнят тези постройки от миналия век, пък и досега ги има на някои малки гари) и търся надпис коя е женска, коя мъжка. И на двата входа нямаше надпис. Какво пък, жив човек не се вижда наоколо и влизам в едната. Коридорче и дървена вратичка. Докато си свърша работата, чувам ,че на гарата пристигна влак. Дъждът се бе усилил. В коридора на тоалетната влизат двама мъже, говорят си, май се изпикаха в коридора и си запалиха по цигара, чакат да спре дъжда. А аз се тишая вътре и се чудя какво да правя, не мога да стоя повече вътре. Реших, ще отворя вратата и едновременно ще разперя чадъра пред мен, да не ме видят, че съм жена. Така и направих, изскочих с разперен чадър и хукнах към шосето. Мисля, че мъжете се уплашиха повече от мен.:D
А Мимата вече клечеше на шосето и се превиваше от смях, тъй като бе наблюдавала отдалеч почти всичко.
***
А ето и една от многобройните случки в училище, почти всички знаете, че съм даскалица.

Кактусът
Втора смяна сме на училище, влизам за 6-ти час привечер, вече се смрачава, но учениците не бяха запалили лампата, аз също не я запалих с влизането. Сядам на стола зад бюрото и усещам, че нещо ме боде през панталона. Ставам внимателно и поглеждам към стола - нещо като голяма гъсеница с бодли. Взимам я в ръка, оказа се парче от кактус. Приближавам се към учениците и с шеговит тон поднасям към лицата на момичетата парчето: "Кооой направи това?" Момичетата пищят, мислят и те, че е гъсеница. Става един шегаджия тройкаджия, взима го и го слага зад ухото си. Аз му казвам:
- Методи, ако изядеш това, ще ти пиша петица, без да те изпитвам -просто исках да се пошегувам и аз.
А той:
- Ма верно ли? Ще ме излъжете.
- Кога съм ви лъгала, знаеш, каквото кажа, го правя.
Сложи си кактуса в устата, сдъвка, преглътна и за доказателство отвори широко уста и изплези език. Всички изръкопляскаха, той победоносно отиде, взе си бележника, завъртях една петица. Беше много щастлив. Другите момчета ревнаха, че искат и те, но "промоцията" приключи с това.
В учителската стая разказах на една колежка веселата случка, тя пък биоложка и ми казва: "Ама ти знаеш ли, че има и отровни кактуси." Настроението ми се спихна за секунди. Учениците си бяха отишли вече, беше последен час.
Изкарах една безсънна нощ, на другия ден тичам и търся Методи:
- Добре ли си бе, човече?
А той: 
- Екстра, майка ми е много доволна от петицата.
Всичко е добре, когато свършва добре.;)
***
А сега е ваш ред да споделите вашите смешни случки, чувствайте се поканени всички, не само потребителите на svejo!

6 коментара:

  1. :D и двете са смешни,но втората ми хареса повече,защото и ти си опатила за дяволъка...

    ОтговорИзтриване
  2. :)))и на мен втората ми хареса много:)))

    ОтговорИзтриване
  3. :)))Включете се и вие с някоя весела история!

    ОтговорИзтриване
  4. :)))))хихихи-втората е супер:))))

    ОтговорИзтриване
  5. Ако може да посетите блогът ми,и да станете редовен мой гост,ще съм Ви много благодарен! www.chovechestvoto.blogspot.com!За Бога,искам да ми стане популрен блога!На 15г съм! Благодаря Ви!:a

    ОтговорИзтриване
  6. Борис Митов, популярността не се създава с просия, а с идеи, талант, а в днешно време и с кражба и простотия, зависи каква популярност търсиш. Ако си на 15 г., вслушай се в съвета на една три пъти по-възрастна от теб, въпреки , че и аз не обичам съветите: В живота има много по-големи ценности от това да си популярен.

    ОтговорИзтриване